Reaktivacija plinskog brojila

Updated on
min reading

Uslijed preseljenja ste iskopčani s mreže, ili se to pak desilo prilikom mrežne greške? U svakom slučaju, zbunjeni ste oko postupka ponovnog pokretanja plinskog brojila, te ne znate što dalje? U nastavku donosimo proceduralne detalje.

Isključenje s plinske mreže

Isključenje s plinske mreže je moguće uslijed tri situacije:

  • Uselili ste se u novi dom, a prethodni vlasnik je raskinuo ugovor za opskrbu plinom. U ovom slučaju ostat ćete bez plina dok ne sklopite novi ugovor na svoje ime,
  • Došlo je do tehničke greške na mreži. Ako je i Vašim susjedima onemogućen pristup plinu, vrlo vjerojatno je upravo ovo slučaj,
  • Niste platili račun niti nakon primljene opomene, te Vam je obustavljena isporuka plina uslijed nepodmirenih dugovanja.

Kako ponovno dobiti pristup plinu?

Ovisno o pojedinom slučaju, moguće je ponovno imati pristup plinu u vlastitom domu.

U slučaju useljenja u novi dom, potrebno je sklopiti ugovor o opskrbi plinom. Sklapanje ugovora se vrši telefonskim putem ili osobno, uz prilaganje određene dokumentacije. Detalje o sklapanju ugovora o opskrbi plinom potražite na:Sklapanje ugovora-plin.

Ukoliko ste primjetili nestanak plina u domu, potrebno je najprije provjeriti je li pristup plinu onemogućen na svim aparatima ili samo na pojedinim. U slučaju masovnog nestanka plina, potrebno je kontaktirati dežurnu službu- Distribucijski centar. Dežurnu službu možete dobiti na broj telefona: 01/ 6184 586 ili 01/ 6302 382, od 0-24h.

Nepodmirenje dugova će svakako dovesti do obustave isporuke plina. No, pristup plinu možete ponovno dobiti nakon uplate svih dugova na račun Plinare. U tom slučaju, troškovi će biti i viši od samog dugovanja uslijed plaćanja zateznih kamata, te troškova ponovnog priključenja na mrežu.

Koga kontaktirati?

Nestanak struje na području Grada Zagreba ili reaktivaciju plinskog brojila obavljaju ovlašteni stručnjaci Gradske plinare Zagreb. GPZ-ovi uredi se nalaze u Radničkoj cesti 1, a otvoreni su svakim radnim danom od 07:30-14:30h.

Plinaru možete kontaktirati i na:

  • Kontakt- Gradska plinara Zagreb
  • Telefoni: 6302 473, 6302 466, 6302 424, 6302 397, 6302 585,
  • Faks: 6302 587,
  • E-mail: [email protected]

U slučaju bilo kakvog kvara ili nestanka plina, ne dirajte samostalno plinsko brojilo, nego pozovite ovlaštene stručnjake.