Cijena promjene opskrbljivača električnom energijom

Updated on
min reading

Potrošaču koji se odluči na promjenu opskrbljivača električnom energijom, predstoji jednostavan i brz postupak koji se može zatražiti u bilo kojem trenutku.

Troškovi određenih postupaka vezanih za električnu energiju mogu varirati, no u mnogim slučajevima samo izvođenje i pokretanje postupka je besplatno:

Postupak Cijena
Promjena opskrbljivača besplatno
Promjena tarife električne energije besplatno
Promjena s jedinstvene dnevne tarife na kombinaciju više i niže dnevne tarife besplatno, ukoliko su zadovoljeni tehnički uvjeti (potrošač koristi prikladno brojilo).

Koje se sve tarife mogu ugovoriti?

Na tržištu električne energije postoji više mogućnosti za ugovaranje tarifa električne energije. Kako bi potrošači ugovorili tarifu koja im najviše odgovara, potrebno je prije proučiti tržište električne energije, usporediti cijene ponuđene od strane opskrbljivača strujom, ali i popuste i ugovorne uvjete koji se odnose na zatraženo vremensko razdoblje.

Potrošači na tržištu imaju slijedeće mogućnosti pri odabiru cijena:

Postupak promjene opskrbljivača

Promjena opskrbljivača je postupak koji predstoji svim potrošačima koji su se odlučili na prelazak na alternativne opskrbljivače koji u ponudi imaju niže cijene struje. Sami postupak je vrlo jednostavan i brz, te potrošači ne moraju utrošiti puno vremena za prelazak.

Tijekom prelaska na novog opskrbljivača, ni u jednom trenutku neće doći do prekida u opskrbi strujom, a čitava infrastruktura ostaje ista.

Za pokretanje postupka prelaska na novog opskrbljivača, potrebno je kontaktirati odabranog isporučitelja, a procedura je slijedeća:

  • Postupak promjene opskrbljivača
  • Ispunite online obrazac koji se nalazi na stranici opskrbljivača strujom,
  • Nakon ispunjenog obrasca, te unošenja svih potrebnih podataka, opskrbljivač će sastaviti ugovor,
  • Ugovor će biti poslan na Vašu kućnu adresu, a nakon primitka potrebno je potpisani ugovor poslati natrag na adresu opskrbljivača,
  • Kada opskrbljivač zaprimi ugovor, pokrenuti će postupak promjene opskrbljivača s HEP-om, a nakon uspješno realizirane promjene, primit ćete potvrdu o uspješno provedenoj promjeni opskrbljivača električnom energijom.

Cijena promjene opskrbljvača strujom

Procedura promjene opskrbljivača strujom je postupak koji je potpuno besplatan za sve potrošače. Radi se o postupku koji ne zahtijeva nikakve dodatne troškove, a nova cijena struje počet će se primjenjivati čim HEP odobri postupak prelaska zatražen od strane odabranog opskrbljivača strujom.