Kako dostaviti očitanje brojila?

Updated on
min reading

HEP je od Vas zatražio dostavu očitanja brojila? Imate sklopljen Ugovor o samoočitanju, te ste se obvezali redovito dostavljati očitanje brojila HEP-u? Pripremili smo kratak vodič kroz korake kako to učiniti.

U kojim slučajevima trebam dostaviti očitanje brojila?

HEP od Vas može zatražiti dostavu stanja brojila u slijedećim slučajevima:

  • u slučaju promjene cijene električne energije; stanje brojila potrebno da bi se počela primjenjivati nova cijena,
  • u slučaju značajnije promjene potrošnje- useljenje novih stanara, odlazak člana obitelji itd.,
  • redovno očitanje brojila nije izvršeno zbog Vaše nedostupnosti,
  • imate sklopljen Ugovor o samoočitanju temeljem kojeg ste dužni dostavljati stanje brojila svaki mjesec.

Kako dostaviti očitanje?

HEP je predvidio dostavu očitanja stanja brojila na slijedeće načine:

  • pozivom na besplatni broj 0800 0555,
  • osobnim dolaskom u vlastitu Elektru,
  • putem web aplikacije „Moj račun“ dostupne na web stranici HEP-a.

Da biste izbjegli nepotrebne gužve i uštedili vrijeme, preporučujemo dostavu stanja brojila putem web aplikacije. Postupak je vrlo jednostavan, a u nastavku potražite detaljni vodič kroz potrebne korake.

Web aplikacija „Moj račun“

HEP je kreirao spomenutu web aplikaciju kako bi uspostavio interakciju, te korisnicima omogućio detaljno informiranje. Web aplikacija, osim dostave stanja brojila, omogućuje korisnicima i informacije o tarifnim modelima, pregled računa i uplata i slično. Međutim, aplikacija je namijenjena samo kupcima koji su svrstani u kategoriju kućanstva.

Na poveznici možete pristupiti aplikaciji. Ukoliko niste korisnik, potrebno je registrirati se. Pri registraciji potreban je broj brojila, te šifra kupca koju možete iščitati s jednog od primljenih računa.

Klikom na „Registracija“, otvara se novi prozor koji će Vas tražiti određene podatke. Nakon unesenih podataka, te izabrane županije, primit ćete e-mail na unesenu e-mail adresu s privremenom lozinkom za prijavu u sustav.

Nakon prijave i ulaskom u sustav, u desnom gornjem kutu potrebno je kliknuti na „Očitanja i obračun“, a nakon toga unijeti očitane podatke s brojila u sustav. Klikom na dostavi, HEP će zaprimiti očitane podatke.

Ovim jednostavnim postupkom dostavili ste HEP-u stanje vlastitog brojila, a bez da ste prošli kroz mukotrpno i besmisleno čekanje u redovima Elektri.