Zašto izabrati GEN-I?

Updated on
min reading

GEN-I je jedan od novih isporučitelja električne energije koji je uzdrmao hrvatsko tržište nudeći nove cijene električne energije- cijene niže od onih koje nudi naš omiljeni HEP. Istražili smo koje to pogodnosti nudi GEN-I, ali i na koje zamke možete naići ukoliko se pretplatite na struju GEN-I-a.

Što to nudi GEN-I?

Ponude ponuđene od strane ove sjajne kompanije u pravilu sa sobom nose niže cijene električne energije. Samom pojavom na tržištu objavili su rat cijenama koje, kako tvrde dosežu do 30 posto nižu cifru od onih ponuđenih od strane HEP-a. Konkurenti su napali ovaj potez GEN-I-a tvrdeći kako struja ne može biti besplatna, te je provedbom pilot studije od strane konkurenata ovaj navod opovrgnut. Na svojoj web stranici, GEN-I nudi javno objavljen cjenik usluga, a usporedbu cjenika GEN-I-a i ostalih opskrbljivača možete potražiti i na našoj web stranici pod:Cijene struje.

Kakav cjenik i ponude nudi GEN-I? U tablici pronađite cijene uz detaljne iznose naknada i PDV-a.

Tarifni modeli Cijena Cijena električne energije Opskrbna naknada
JT VT NT
kn/kWh kn/kWh kn/kWh kn/mjesec
Tarfni model Plavi (jednotarifno mjerenje) Cijena bez PDV-a 0,423     7,40
Cijena s PDV-om 0,529     9,25
Tarifni model Bijeli (dvotarifno mjerenje) Cijena bez PDV-a   0,450 0,225 7,40
Cijena s PDV-om   0,563 0,281 9,25

Osim niskih cijena, GEN-I se ponosi svojom dobrom reputacijom na slovenskom tržištu gdje su zabilježili sjajne rezultate na tržištu električne energije. Naime, u Sloveniji drže tržišni udio od 26,2 posto. Uspješno poslovanje na stranom tržištu govore o sposbnosti vođenja poslovanja u elektroenergetskom sektoru. Osim niže cijene električne energije, evo što još možete očekivati od GEN-I-a:

  • jamče kako cijene neće mijenjati do kraja 2015. godine,
  • ukoliko prelazite na GEN-I, do 31. prosinca ostvarujete pravo na mjesec dana besplatne struje,
  • nema ugovorne obveze, odnosno ukoliko poželite raskinuti ugovor, ne plaćate ugovornu nakanadu.

GEN-I se ponosi i društveno odgovornim poslovanjem. Nedavno su otpisali račune za električnu energiju od svih korisnika na poplavljenim područjima, a korisnici nisu morali platiti račune za mjesec svibanj, lipanj i srpanj. Neposredno nakon poplava, kompanija je prikupljala novčana sredstva koja su netom nakon poslali na pogođena područja.

Zašto ne GEN-I?

Zbog nižih cijena i dodatnih mogućnosti ostvarenja određenih beneficija, postavlja se pitanje zašto ne izabrati GEN-I? Naime, jasno je kako su ponude GEN-I-a primamljive, no budite svjesni kako popust koji ostvarujete traje samo za vrijeme promotivne akcije, a kasnije GEN-I može mijenjati cijene kako želi. Obzirom da su se obvezali kako cijene neće mijenjati do 2015. godine, očekujemo takav scenarij, no što kasnije? GEN-I nudi sklapanje ugovora na minimalno 12 mjeseci, te ukoliko ne raskinete ugovor, on se automatski produžuje. Budite oprezni i svjesni na što ste se sve obvezali kao kupac, te koji uvjeti dolaze uz to. Osim toga, popusti i uštede koje GEN-I nudi su sasvim sigurno upitni. Jasno su promovirali uštede i popuste od 30 posto u odnosu na HEP, no takav popust ne može ostvariti svaki potrošač, a i upitno je iznosi li ušteda na računima za struju 30 posto nakon što se doda i PDV.

Dakle, u konačnici GEN-I je sasvim sigurno jedna osvježavajuća promjena na tržištu električne energije u RH. Zasada su se pokazali vrlo uspješnim konkurentom nudeći niže cijene, te uvodeći postupno sitne novitete na tržište. Njihov marketing cijena jest pomalo maglovit i upitan, no ono što možemo svakako ustvrditi jest to da GEN-I uistinu nudi niže cijene struje od HEP-a. Promijenite li opskrbljivača, te prijeđete li s HEP-a na GEN-I, mogućnosti uštede na računima za struju postaju realnost.