Cjenik za poduzetništvo- GEN-I

Updated on
min reading

GEN-I je ulaskom na tržište najavio snižavanje cijena. I to se nije odnosilo samo na kategoriju kućanstava. Danas i poduzetnici mogu birati. U proizvodnom portfelju GEN-I-a našla se i ponuda struje za male poduzetnike. GEN-I se pohvalio kako poduzetnici imaju priliku uštediti i do 30 posto u odnosu na HEP-ove cijene univerzalne usluge. GEN-I je u lipnju ove godine obilježio svoju prvu godišnjicu, te dosad broji 2.538 poslovnih korisnika koji su se odlučili na struju GEN-I-a. Međutim, porastom cijena HEP-ove struje za poduzetnike, GEN-I uskoro očekuje porast ove brojke, a u poslovnom segmentu do kraja ove godine planiraju zauzeti udio od 11 posto.

Cjenik i uštede

Upravo kategorija poduzetništva je ona koja ima priliku ostvariti znatno veće uštede od kategorije kućanstva. Prema izračunima GEN-I-a, ušteda za restoran s godišnjom potrošnjom od 50.000 kWh s dvotarifnim brojilom bi iznosila oko 6000 kuna ili 25 posto na ukupnim računima za struju. Isti potrošač koji koristi jednotarifno brojilo može ostvariti uštedu od 7500 kuna ili 29,4 posto. Taj izračun nije sasvim precizan. Ukoliko Vas zanima koliko možete uštediti, Vašu potrošnju energije jednostavno pomnožite s jediničnim cijenama iz ponude GEN-I-a, te ćete tako najbolje vidjeti kolika je ušteda u odnosu na HEP-ov račun.

Valja naglasiti kako je prijelaz za poduzetnike također potpuno besplatan, a moguće je odabrati modele viših i nižih tarifa, ili pak jedinstvene dnevne tarife. Akcija u kojoj se ostvaruje besplatna struja u prvom mjesecu korištenja, vrijedi također i za male poduzetnike.

U slijedećoj tablici su prikazane cijene koje je GEN-I ponudio malim poduzetnicima.

Tarifni modeli Cijena Cijena električne energije Opskrbna naknada
JT VT NT
kn/kWh kn/kWh kn/kWh kn/mjesec
Tarifni model Plavi (jednotarifno mjerenje) Cijena bez PDV-a 0,435     35,00
Cijena s PDV-om 0,544     43,75
Tarifni model Bijeli (dvotarifno mjerenje) Cijena bez PDV-a   0,460 0,305 35,00
Cijena s PDV-om   0,575 0,381 43,75

Prelazak na GEN-I

Postupak promjene opskrbljivača za poduzetnike se ne razlikuje od onog koji je važeći za kućanstvo. Ovaj jednostavan postupak saželi smo u par koraka:

  • Postupak promjene
  • Ispunite online obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici GEN-I-evog brenda Jeftina struja,
  • Imate li problema s ispunjavanjem obrasca, kontaktirajte besplatni broj 0800 2558, te će Vam osoblje GEN-I-a pomoći u ispunjavanju istog,
  • Na temelju ispunjenog obrasca, primit ćete dva primjerka ugovora koje treba potpisati i poslati na adresu GEN-I-a,
  • Nakon toga čekajte potvrdu o uspješnoj promjeni opskrbljivača, koju ćete primiti nakon što GEN-I uspješno završi postupak promjene opskrbljivača s HEP ODS-om.