GEN-I Zagreb d.o.o.

Updated on
min reading

Otkako su u lipnju 2014. obilježili svoju prvu godišnjicu na tržištu hrvatske električne energije, GEN-I Zagreb d.o.o. se može pohvaliti izvrsnim rezultatima postignutim u samom početku svog poslovanja. Ovo dinamično poslovno razdoblje u kojem se GEN-I okarakterizirao kao vrlo agresivan konkurent, završilo je lijepim brojkama za kompaniju. Zaključno s prvim kvartalom držali su 5,9 posto ukupnog hrvatskog tržišta u području električne energije, a do kraja 2014. planiraju udvostručiti udjel na tržištu. Zasada je ukupno 19.513 korisnika prešlo na ugovor s GEN-I-em, a od toga su 16.975 kućanstava i 2.538 malih poduzetnika. Prihodi u 2013. su iznosili preko 92 milijuna eura, a u prvom kvartalu 2014. iznosili su 30,9 milijuna eura. Prodaja konačnim korisnicima je iznosila 94,1 GWh u 2012., a u 2013. se popela na 354,5 GWh.

 

Profil

GEN-I grupacija svoje poslovanje vodi na 18 tržišta na veliko i 5 tržišta na malo. Osim na polju električne energije, pokazuju se kao konkurenti i na tržištu zemnog plina, a prisutni su i na europskim burzama energentima. Grupacija se sastoji od matičnog društva, te od 12 tvrtki kćeri. Vlastite podružnice i predstavništva se nalaze u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Svoju probitačnost i agresivnost na tržištu pokazuju i njihovi rezultati. 2010. godina je bila značajna za GEN-I jer su tada sklopili petogodišnji ugovor za opskrbu grada Zagreba na tržištu električne energije u maloprodaji. Otada bilježe samo uspone u poslovanju. Osobito su uspješni na slovenskom tržištu gdje su već drugu godinu zaredom najveći dobavljač električne energije (26,2 posto tržišnog udjela), a o samoj uspješnosti na hrvatskom tržištu govori i činjenica da su 2012. postali drugi najveći opskrbljivač na području Republike Hrvatske. Danas u RH imaju više od 5000 opskrbnih mjernih mjesta, a planiraju daljnji rast i proširenje.  

Djelatnosti

GEN-I, opskrbljivač električnom energijom, osim svoje glavne aktivnosti navodi i svoju specijalizaciju u području međunarodne trgovine električnom energijom, i to u raznim oblicima: burze, organizirane platforme, prodaja krajnjim potrošačima, te kupovina od proizvođača. Ono što ih razlikuje od ostalih, kako tvrde, jest usmjerenost na kupce, raznolikost poslovanja i učinkovito savladavanje rizika. Ono što bismo mi radije spomenuli jest da su se za tržište izborili i nametnuli konkurentnim cijenama koje nude. Danas se na tržištu pojavljuju kao drugi po redu opskrbljivač koji nudi najpovoljnije cijene. Njihova marka Jeftina struja nudi fiksne cijene električne energije koje se neće mijenjati do 2015. godine. U nastavku pročitajte detaljni cjenik.

Ponude

GEN-I na hrvatskom tržištu nasutpa ponudom svoga branda Jeftina struja. Jeftina struja je zaštićena trgovačka marka kompanije koja cilja na grupu kućanstva i male poduzetnike. 

Tarifni modeli Cijena Cijena električne energije Opskrbna naknada
JT VT NT
kn/kWh kn/kWh kn/kWh kn/mjesec
Tarfni model Plavi (jednotarifno mjerenje) Cijena bez PDV-a 0,423     7,40
Cijena s PDV-om 0,529     9,25
Tarifni model Bijeli (dvotarifno mjerenje) Cijena bez PDV-a   0,450 0,225 7,40
Cijena s PDV-om   0,563 0,281 9,25

Kontakt

GEN-I možete kontaktirati od ponedjeljka do subote između 8 i 20 sati na besplatni broj telefona: 0800 25 58 ili putem maila: [email protected]. U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, na web stranici GEN-I-a se nalazi obrazac na koji možete poslati upit, a zaposlenici GEN-I-a će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Sjedište GEN-I-a je smješteno u Radničkoj cesti 54, 10000, Zagreb, a za bilo kakve informacije o poslovanju kompanije ili slično, možete se javiti putem maila na: [email protected].

Budućnost na hrvatskom tržištu

GEN-I se svakako pokazao kao vrlo oštar konkurent na tržištu. Proizvodi koje nude su niskih cijena, te se time izdvajaju kao konkuretni. Iako je GEN-I poprilično nova kompanija na hrvatskom tržištu, u vrlo kratkom vremenu pokazali su se kao uspješni borci za svoj dio kolača. Svakako ih u budućnosti očekuju novi izazovi, poput ulaska novih konkurenata (primjerice odnedavno je to HT), no sudeći po njihovim dosadašnjim rezultatima, GEN-I ima potencijala za ostvarenje blistave budućnosti u RH.