Komparacija opskrbljivača električnom energijom

Updated on
min reading

Prije godinu dana na tržištu električne energije su se pojavili novi opskrbljivači strujom. HEP je tada izgubio monopol, a u području opskrbe strujom dobio nekoliko konkurenata. Tržišna utakmica je otada žestoka i neumoljiva. Nude se snižene cijene, popusti, promotivne akcije, razne pogodnosti... U nastavku vam donosimo komparaciju, te ponude opskrbljivača pod povećalom.

Uvjerljivi lider na tržištu, te i dalje glavni opskrbljivač hrvatskih kućanstava jest HEP. Otkada su se na tržištu pojavile strane kompanije, HEP je izgubio samo neznatan udio na tržištu. Izgleda kako građanima HEP ulijeva najviše povjerenja. No, da stvari ne bi bile tako crno- bijele, alternativci su se potrudili osmisliti podosta primamljive ponude za potrošače, što svakim danom rezultira prelaskom sve većeg broja potrošača. Niske cijene, ugovorna obveza, promotivne akcije, najveće mogućnosti uštede- što sve nudi koji opskrbljivač, po kojim cijenama, te na što sve treba pripaziti u slučaju odabira pojedinog opskrbljivača, saželi smo u slijedećoj tablici.

Opskrbljivač Profil Prednosti Ponude Kontakt
Lider u području opskrbe
električnom energijom na području RH
Dugi niz godina
prisutni na tržištu, iskustvo
HEPI Besplatni potrošački
broj: 0800 300 401
Najveći dobavljač struje u Sloveniji,
uspješno poslovanje u inozemstvu
Nude niže cijene od HEP-a, nema
ugovorne obveze, nema promjene cijena do 2015.
Brend Jeftina
struja
Besplatni
broj: 0800 25 58
Jedna od pet vodećih
kompanija na europskom tržištu struje i plina
Niža cijena od HEP-a,
obavijest o promjeni cijena 30 dana prije
KLASIK, IDEAL,
BONUS
Besplatni broj: 0800 
87 77
Vodeći pružatelj telekomunikacijskih
usluga na području RH
Najniža cijena na tržištu,
bez ugovorne obveze, ne naplaćuju mjesečnu fiksnu naknadu
Cjenik HT Besplatni broj: 0800 9000

HEP

Nacionalna elektroprivredna kompanija, duge povijesti i dugogodišnjeg iskustva na području opskrbe i distribucije strujom. Obavlja razne djelatnosti u elektroenergetskom sektoru. Unatoč tome, na tržištu nude najviše cijene struje, što može prouzrokovati sve veći pad potrošača. Cijene su više od ostalih opskrbljivača za 5- 10 posto.

GEN-I

Slovenska kompanija prisutna na inozemnom tržištu električne energije, a odnedavno i na hrvatskom. Na tržište je prodrla uvodeći svoj brend Jeftina struja, kojim nude ponde nižih cijena za 5 posto, no mogućnosti mjesečne uštede ovise o pojedinačnoj potrošnji (GEN-I tvrdi da uštede mogu doseći do 30 posto). Svojim konkurentnim cijenama zauzeli su drugo mjesto na rang ljestvici najnižih cijena.

RWE Energija

Jedna od najmoćnijih kompanija u elektroenergetskom sektoru na području čitave Europe, RWE AG je otvorio svoju partner članicu na području RH. Nude nekoliko proizvoda različitih cijena ovisno o ugovornoj obvezi. Cijene su niže za oko 5 posto, a čak nešto i više ukoliko se obvežete na dulje razdoblje. Valja naglasiti kako su cijene ipak najviše odmah nakon HEP-ovih.

Hrvatski Telekom

Najnoviji na tržištu, te potpuno neiskusan u području trgovanja i opskrbe električnom energijom. Uspjeli su se razglasiti na tržištu nudeći povoljnije cijene od HEP-ovih za 5 posto. No, uz to jedini su na tržištu koji ne naplaćuju mjesečnu naknadu, te nude promotivne akcije kojima se omogućuje dodatna ušteda.